Версия для печати
Размер шрифта:
Фото
Печатать

Міністэрства аховы здароўя і рэстаратары далі рэкамендацыі аб'ектам грамадскага харчавання па прафілактыцы COVID-19

21.06.2024
Установы дзяржаўнага санітарнага нагляду Міністэрства аховы здароўя сумесна з Асацыяцыяй рэстаратараў распрацавалі рэкамендацыі для аб'ектаў грамадскага харчавання па мінімізацыі рызыкі ўзнікнення і распаўсюджвання інфекцыі COVID-19. Такая інфармацыя размешчана на сайце Рэспубліканскага цэнтра гігіены, эпідэміялогіі і грамадскага здароўя, паведамляе БЕЛТА.

Так, у работнікаў неабходна штодзень кантраляваць тэмпературу цела. Да працы нельга дапускаць тых, у каго ёсць прыкметы захворвання, у тым ліку насмарк, чханне, кашаль, павышаная тэмпература цела. Пры абслугоўванні наведвальнікаў персанал павінен прымяняць сродкі аховы органаў дыхання і пальчаткі. У даступных месцах неабходна забяспечыць наяўнасць сродкаў дэзынфекцыі для апрацоўкі рук. Дазатары неабходна запаўняць мылам і сродкамі дэзынфекцыі.

Паміж сталамі трэба забяспечыць адлегласць 1,5 м, рэгулярна (кожныя дзве гадзіны) праветрываць памяшканні, праводзіць вільготнае прыбіранне з выкарыстаннем сродкаў дэзынфекцыі, дазволеных для прымянення для гэтых мэт, а таксама інфармаваць работнікаў аб неабходнасці захоўвання правіл асабістай гігіены.

Установы дзяржаўнага санітарнага нагляду Міністэрства аховы здароўя пастаянна ацэньваюць арганізацыю і выкананне санітарна-проціэпідэмічных мерапрыемстваў адносна суб'ектаў гаспадарання ўсіх форм уласнасці, уключаючы аб'екты гандлю, грамадскага харчавання і бытавога абслугоўвання. Ёсць факты, якія сведчаць аб безадказным стаўленні некаторых кіраўнікоў суб'ектаў гаспадарання, а таксама работнікаў такіх аб'ектаў да выканання мерапрыемстваў па папярэджанні заносу і распаўсюджвання COVID-19 як сярод персаналу, так і сярод насельніцтва.

У прыватнасці, толькі за апошнія дні парушэнні выяўлены у 1180 (у 43 працэнтах ад агульнай колькасці правераных) аб'ектах рознічнага гандлю, у 256 (44,7 працэнта) - грамадскага харчавання, у 80 (19,2 працэнта) - бытавога абслугоўвання насельніцтва. Сярод іх невыкананне асабістай гігіены работнікамі, у тым ліку адсутнасць (невыкарыстанне) сродкаў індывідуальнай аховы, непрыняцце мер па захаванні сацыяльнага дыстанцыравання, адсутнасць дастатковага запасу сродкаў дэзынфекцыі для правядзення санітарна-проціэпідэмічных мерапрыемстваў.

Па ўсіх фактах выяўленых недахопаў санітарна-эпідэміялагічная служба прыняла меры. У дачыненні да суб'ектаў гаспадарання, якія дапусцілі неаднаразовыя парушэнні, вынесена 273 патрабаванні аб прыпыненні (забароне) дзейнасці аб'ектаў.

Па матэрыялах сайта БЕЛТА.
 
© Ваўкавыскі раённы выканаўчы камітэт, 2024.